På denne siden vil du finne litt om hva vi legger vekt på i de forskjellige kursene

Knøttepartiet
småbarn 2 - 4 år i følge med en voksen
Knøttepartiet er for de aller minste, som elsker å danse, men kanskje trenger litt assistanse fra en voksen. Det passer også godt for de som er litt eldre, men synes det er skummelt å være på kurs alene. Eller kanskje er det bare slik at mor eller far eller bestemor har lyst til å gjøre noe sammen med barnet. På dette partiet har alle barna med seg en voksen som de danser med (OBS! Det er ikke nødvendig at de er den samme voksne hver gang). Vi danser, leker, hopper og spretter etter musikk som barna kjenner  (f.eks Mikke mus, Kaptein Sabeltann, Emil, Pippi, MGPjr osv)

 


 

Småbarn 4 - 6 år (uten voksenfølge)
Her går det mest på å ha det gøy! Å tørre og gå ut på gulvet, bevege seg og leke, hoppe og sprette etter fengende musikk som barna kjenner. Barna vil allikevel få en dansestart og lære noen trinn på en lekende måte og i bunnen ligger sportsdansene som samba, cha-cha, engelsk vals osv.

 


 

Barn fra 5 år,
Dansemix

Også her handler det om å tørre og gå ut på gulvet, kjenne at det å danse er gøy, og bevege seg etter musikk. Vi danser en blanding av mange forskjellige dansetyper, slik at alle kan finne noe de synes er kult. Vi blander sportsdans, ZumbaKids, showdans, battling og mye mer. Vi starter med grunntrinn og ser hvor langt vi kommer. Alt er selvfølgelig tilpasset barnas alder og nivå.

 


 

Sportsdans/Showdans rekruttering
nybegynner/litt øvet ~ standard og latin
Dette er kurset for deg som vil lære pardans. Vi lærer grunntrinn og grunnrekker på latindanser som samba, cha-cha-cha, rumba og jive(swing) og standarddanser som engelsk vals, tango og slowfox. Du vil også lære grunnleggende teknikk, showdans og noe Zumbarelatert dans.  I tillegg lærer du mye om god kroppsholdning.PS! Du trenger ikke ha med deg partner.Sportsdans øvet  
For de som kan grunntrinn og grunnrekker (vi flytter folk fra rekruttering til dette partiet når de er klare for det) og vil lære mer. Her er det fokus på trinn, teknikk, holdning, dansestilling m.m. Treningen foregår i Maura på torsdager. Da trenes først en time teknikk. Og deretter er det 90 min. fordelt på dansetrening og tøying/kondis-trening.
Showdans ~ voksne/ungdom fra ca. 14 år 
Her danser vi alt fra latinamerikansk, moderne/jazz og disco/freestyle til musicals og historiske showdanser. Dette partiet passer for deg som elsker å danse og tør å vise det. Det er ikke vanskelig og du trenger ikke være ferdig utlært når du kommer. Vi danser minst en gang for publikum hver sesong, men hvor mye du vil delta i slike show bestemmer du selv. Nedre aldersgrense er at du må ha startet på ungdomsskolen ~ den øvre bestemmer du!!!!
Bodywork (tidl. gla' trim) ~
alder og kjønn bestemmer du!!
I dette begrepet ligger en trimform som har til hensikt at du i løpet av 45 - 60 min. skal ha brukt alle muskelgrupper fra topp til tå. Vi kjører god oppvarming, stretching, enkel aerobic, av og til litt dans (bare for gøy), mage-rumpe-lår og til slutt strekker vi godt ut. Du blir svett og kanksje litt sliten, men forhåpentligvis ikke så fryktelig støl eller "pumpa". Du skal ha lyst til å trene neste uke også!!
Zumba (se egen Zumbaside for de forskjellige Zumbagrenene) ~
alder og kjønn bestemmer du!!
En herlig treningsform hvor man bruker latinske rytmer til å få kroppen i form. Du bruker alle muskelgrupper og trinn fra samba, salsa, merengue, mambo, rumba, cha-cha m.m. Man danser/trener uten partner, med vekt på treningseffekten - svært oppstrammende og effektivt. Enkle kombinasjoner av trinn som alle får til. Vi begynner moderat, men regner med høy intensitet etter hvert. For aller høyeste effekt - kombinér med gla´trim. Da får du en fantastisk oppvarming av musklene dine, og kroppen er enda mer mottakelig for zumba-effekten. Se SUPERTILBUD på kombi-pris for disse kursene. For flere opplysninger om kurstilbud m.m. - se egen zumbaside.Skal vi danse - selskapsdans
De fleste har sett programmet Skal vi danse på TV2, og dette kurset inneholder grunntrinn til noen av disse dansene - det blir altså ikke altfor mange løft og spagater. Her kan du lære latindanser som samba, cha-cha-cha og jive (latin-swing) og standard-danser som foxtrott/quickstep og tango. Alle dansene kan fint brukes på f.eks dansegalla eller en vanlig fest - du må ikke ha spesiell selskapsdansmusikk - dette er altså gode "bruksdanser".
Latinomix og swing~
voksne/ungdom fra ca. 14 år  
 
 
På dette kurset har vi mange danser å ta av. Deltakerne kan være med å bestemme, hvis de ønsker seg noe spesielt. Vi danser latindanser som mambo/salsa, cha-cha. samba, argentinsk tango og selvfølgelig swing.
Brudevals
Av de andre tingene vi tilbyr bør dette nevnes spesielt. Mange gruer seg til å danse på den store dagen. Dette kan vi hjelpe med i form av noen timer opplæring, enten i gruppe eller helt privat. Ta kontakt i god tid!
HIP HOP/battle/showdans

Her blir det vekt på grunnleggende HIP HOP, attitude og danseglede. Det blir battling på dansegulvet (dansende kamp) og litt showdans etter dagens kule popmusikk. Vi legger vekt på at barna i tillegg skal lære viktigheten av oppvarming/utstrekk, koordinasjon og kroppskontroll.

 


 

 Drill nybegynner

Her blir det øvelser på mestring av drillstav, enkle koreografier og marsjøvelser. Vi driller både for show/oppvisning og for korpsmarsjering og bruker derfor et stort spekter av musikksjangre (popmusikk, musikal, marsj m.m.)


 

Orientalsk dans/magedans  
Dette er også en av våre spesialiteter. Magedans eller orientalsk dans som det heter danses hovedsaklig i Midt-Østen, Tyrikia og Nord-Afrika. Den er en av verdens eldste kultur-danser. I de senere årene har også folk her i nord fått øynene opp for denne flotte måten å uttrykke seg på. Det er nydelig dans og flott trening.  For tiden mangler vi instruktør, men håper å få på plass en snarest. Ta kontakt hvis du kunne tenke deg dette kruset eller følg med på nettsiden for nærmere info!